Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

21.01.2024 10:47

Кава з головою Молодіжної ради!

65acdb51842df__photo_2024-01-16_16-23-04.jpg

Все більше актуальною темою стає важлива роль жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру. Жінки беруть більш активну участь на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів.

16 січня з такої теми розпочав захід голова Молодіжної ради Василь Тафій. Він розкрив всю важливість документу Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека”, розповів про особливу важливість врахування потреб жінок, описав конкретні кроки, які покликані створити умови для забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у подоланні конфліктів.

Також Василь Тафій в ході своєї презентації висвітлив такі теми:

- основні поняття гендерної рівності,

- види насильства та ефективні заходи з їх запобігання,

- алгоритми дій для постраждалих від насильства,

- аспекти роботи з кривдниками.

Ця подія стала важливим кроком у формуванні свідомості громади щодо важливості ролі кожного громадянина у підтримці безпеки на території громаді.

Захід реалізовується ГО «Солідарність Є» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда - Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики.

Ще  8