Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

29.01.2024 15:45

Аудит безпеки та його важливе значення для громади.

65b7ac4a3f023__photo_2024-01-29_11-18-56.jpg

Аудит безпеки території - це ідея, що стосується кожного з нас. Кожен із нас часом думає про те, наскільки безпечно йому повертатися додому пізно ввечері, чи легко знайти будинок за невідомою адресою, чи безпечно гуляти в парку в темну пору доби.

Досвід життя у громаді впливає на те, як жінки відчувають себе в громадських місцях. Це може стосуватися гендерної дискримінації, насильства та обмеженого доступу до послуг інфраструктури. Аудит безпеки території допомагає визначити проблеми, які можуть впливати на безпеку мешканців.

Ця ініціатива, зокрема, спрямована на жінок, оскільки вони статистично перебувають у групі ризику та частіше стають жертвами насильства в громадських місцях. У конкретному випадку, аудит безпеки в нашій територіальній громаді проводився ініціативною групою у рамках проєкту "Жінки. Мир. Безпека: відповідь на виклики війни", спрямованого на підтримку безпеки жінок та дівчат.

Під час аудиту члени групи вивчили три маршрути в громаді, виявили небезпечні місця та інші фактори, що впливають на безпеку жінок. Після аудиту були розроблені конкретні заходи для вирішення виявлених проблем. Уряд Великої Британії також надав фінансову підтримку для реалізації заходів зі збільшення безпеки в громаді. Завдяки цьому у критичних місцях вже встановили зупинки для мешканців громади та світлодіодні дорожні знаки «Пішохідний перехід». Наразі ведуться роботи, щодо підключення дорожніх знаків до електромережі.

Отже, аудит безпеки території - це практичний спосіб зробити наше оточення безпечнішим для всіх, зокрема для жінок і дівчат.

Матеріали виготовлено ГО «Солідарність Є» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда - Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики.