Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

15.03.2024 15:09

Сьогодні, 15 березня, відзначається 85-та річниця з дня проголошення незалежності Карпатської України.

65f448c228141__photo_2024-03-15_15-01-36.jpg

Це дата, яка має велике історичне значення не лише у житті закарпатських українців, а й усього українського народу. Карпатська Україна – незалежна держава на території Закарпаття, проголошена всенародно обраним Соймом (парламентом) у Хусті 15 березня 1939 року. Вона показала світові незнищенне прагнення українського народу, населення всіх його земель до самостійного державного життя.

З нагоди 85 річниці проголошення Карпатської України у Великобичківській громаді відбулися урочисті заходи біля адмінбудинку Великобичківської селищної ради та покладання квітів загиблим, які віддали своє життя за збереження Карпатської України на Красному Полі.

Саме на Красному полі розпочався бій 15 березня 1939 року після проголошення незалежності Карпатської України, президентом якої був Августин Волошин. Проти 20-тисячного угорського війська виступили малоозброєні тисячі січовиків Карпатської України. Сили були нерівні, але українські січовики боролися до кінця.

Тогочасні події дуже схожі на те, що відбувається сьогодні в країні. Україна знову згуртувавшись виборює свою незалежність втрачаючи своїх синів.

Схиляємо низько голови полеглим Героям в боях за Україну та Героям Карпатської України!

Вічна і світла їм пам'ять!

Слава Україні!

Героям Слава!

Ще 15