Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

31.05.2024 14:22

Уточнення військово-облікових даних: 
Важливі вимоги та наслідки для військовозобов'язаних

6659b3036aa03__1200x700---105-(2).jpg

У зв'язку із прийняттям Постанови Кабінету Міністрів України від 16.05.2024 року № 560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період» усі військовозобов'язані віком від 18 до 60 років до 17 липня 2024 року зобов'язані прибути в Рахівський районний центр комплектування та соціальної підтримки для уточнення військово-облікових даних.

✔️При собі мати :

- паспорт;

- картки фізичної особи платника податків;

- військово-обліковий документ (військовий квиток, посвідчення офіцера запасу, тимчасове, посвідчення, приписне посвідчення).

✔️В разі невиконання вимог законодавства щодо уточнення військово-облікових даних до 17 липня 2024 року, військовозобов'язані будуть внесені в Єдиний державний реєстр резервістів, військовозобов'язаних та призовників» в підкатегорію, як такі що не уточнили військово-облікові дані. При перевірці документів на вулицях, в громадських місцях, блок-постах, контрольних постах уповноваженими представниками Рахівського РТЦК та СП, працівниками Національної поліції України, Державної Прикордонної служби України в разі встановлення, що громадянин порушує правила військового обліку, він буде доставлений працівниками Національної поліції України для складання адміністративного протоколу, винесення постанови про адміністративне правопорушення та накладання штрафу в розмірі від 17 000 до 25 000 гривень.

✔️Звертаємо увагу, що військовозобов'язані, які не проходили медичний огляд під час мобілізації протягом останнього року зобов'язанні пройти військово-лікарську комісію з метою визначення придатності до військової служби.

📌За інформацією звертатись за адресою: Рахівський районний центр комплектування та соціальної підтримки (м. Рахів, вул. Миру, 88)