Логотип

Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

15.07.2024 08:46

Старт нового проєкту: «Посилення рівня залучення громадян та впливу громадянського суспільства».

6694b7afce244__photo_2024-07-10_13-39-24.jpg

Великобичківська громада відібрана до участі у проєкті «Посилення рівня залучення громадян та впливу громадянського суспільства».

У рамках співпраці із Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» Великобичківська громада була відібрана до участі у проєкті «Посилення рівня залучення громадян та впливу громадянського суспільства», що реалізовує ГО «Європейський діалог» (м. Львів) за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

На першому етапі участь у цьому проєкті брало 30 громад у трьох областях України – Житомирській, Закарпатській та Львівській, з-поміж яких було відібрано 12 громад (по 4 у кожній області).

На основі розробленої аналітиками ГО «Європейський діалог» Методології оцінки громадської участі був проведений аналіз рівня залучення громадян у Великобичківській громаді, в рамках якого відбулося опитування представників громадських організацій та органів місцевого самоврядування, групові інтерв’ю із представниками виконавчих органів громад та громадянського суспільства.

У подальшому заплановано створити у громаді Робочу групу з числа представників органу місцевого самоврядування, громадських організацій, активістів та усіх бажаючих мешканців громади. Ця Робоча група працюватиме над розробкою Плану залучення громадян, який передбачатиме реалізацію конкретних заходів, спрямованих на посилення участі мешканців громади у прийнятті рішень. Проведення частини цих заходів отримає фінансову підтримку Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Головна мета проєкту – налагодити партнерство і взаємодію між мешканцями, громадськими організаціями та місцевою владою для посилення залучення жителів громади до прийнятті рішень. Спільна злагоджена робота, спільна участь у прийнятті рішень і мешканців, і влади – запорука сталого розвитку громади та розвитку демократії.

Запрошуємо усіх бажаючих жителів громади долучитися до діяльності Робочої групи. Інформація про її створення, дати на місця засідань повідомимо додатково.

Ця публікація створена у рамках проєкту «Посилення залученості громадян і впливу громадянського суспільства» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.