Логотип

Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

15.07.2024 15:05

Небезпечна рослина - Борщівник Сосновського!

66951091b6269__1200x700---107-(6).jpg

 

Липень – пік цвітіння дуже небезпечної як для людини, так і природного середовища рослини – борщівника Сосновського. Свідомо завезений у Карпати кілька десятків років тому, він швидко почав розповсюджуватись, особливо уздовж русел річок обабіч доріг і зараз є справжнім лихом для нашого гірського краю. Ми стикаємося із загрозою, яка може мати серйозні негативні наслідки для екології, туризму та іміджу Закарпаття. Борщівник Сосновського розмножується із неймовірною швидкістю, що призводить до виснаження ґрунтів, знищення місцевої флори та фауни, а також значно знижує туристичну привабливість Закарпаття. Крім того, він небезпечний для здоров'я людини, оскільки при контакті зі шкірою завдає важких опіків. 

Для боротьби з отруйною рослиною існують різні методи: механічні (шляхом удушення або виснаження рослини) та хімічні (використання гербіцидів) знищення. 

У Великобичківській громаді регулярно проводять заходи з ліквідації борщівника комунальні підприємства "Великобичківське ВЖКП" та "Кобилецько-Полянське ВЖКП на землях комунальної власності.  Тож просимо всіх мешканців громади також регулярно проводити заходи з ліквідації борщівника на власних земельних ділянках. 

Лише спільними зусиллями ми можемо знищити цю отруйну рослину!