Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

12.03.2022 12:35

У Великобичківській громаді продовжують приймати переселенців.

62567da33fae5__photo_2022-03-12_11-40-52.jpg

Одним з багатьох закладів освіти який приймає переселенців є Лужанський ЗЗСО. 

Станом на сьогодні, в школі зареєстровано вже 18 осіб. 

За розпорядженням селищного голови та начальника відділу освіти, шкільний заклад облаштований під потреби перебування людей. Облаштовані спальні місця, кухня, ігрова кімната, в процесі облаштування душова кабінка.  

Харчування відбувається на базі шкільної їдальні. Всі харчові продукти, а також всі необхідні речі, школа отримує від  волонтерського центру Великобичківської ТГ, також від благодійних та громадських організацій, приємним є те що до допомоги залучаються і місцеві мешканці.

Всі внутрішньо переміщені особи забезпечені в достатній кількості засобами особистої гігієни, продуктами харчування, та медикаментами. 

В закладі працює шкільний практичний психолог, який надає психологічну допомогу дітям, дорослим і навіть підбадьорює колектив. 

Всі хто перебуває зараз в цьому закладі задоволені умовами перебування та харчування.

Вимушена переміщена особа Світлана, з міста Харкова, розповіла подробиці перебування. 
"Син ночами ридав із за стресу. Добре що з ним попрацював психолог. Тут мені подобається колектив і як вони нами піклуються. Меню складають різноманітне.Ми навчились робити голубці маленькі з квашеної капусти. Люди наші приїжджають спочатку знаходячись під шоком, а потім коли щось починаємо робити то відволікаємось. Всім нас забезпечують і харчовими продуктами і одягом". 

Великобичківська селищна рада, її посадові особи, а також всі працівники прикладають максимум зусиль для того, щоб внутрішньо переміщені особи мали прихисток та відчували себе у безпеці.

62567d9e886d7.jpg 62567d9ea25db.jpg 62567d9f25f93.jpg 62567d9f45fca.jpg