Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

17.06.2022 15:22

Молодь - основний потенціал для розвитку громади.

62bc453c865d4__photo_2022-06-17_21-04-50-(14).jpg

У Великобичківській селищній раді з ініціативи голови громади Олега Бурси відбувся круглий стіл на тему "Роль молоді в розвитку громади".

В заході взяли участь більше 50 молодих людей, майже з усіх населених пунктів громади, віком від 14 до 35 років, які виявили бажання долучитися до обговорювання цієї теми.

Захід розпочав Великобичківський селищний голова Олег Бурса з хвилини мовчання за воїнами, які загинули у боротьбі з російським агресором.

У своєму виступі голова громади розповів молоді про етапи становлення громади після об‘єднання, проблеми та виклики, які прийшлося додати, окреслив перспективи розвитку громади та важливу роль молоді у цих процесах.

"Ви, ті люди, які прийдуть нам на заміну. Зараз по молодіжній політиці в раді, визначається її успішність. Майбутнє громади там - де молодь залишається на місцях і відчуває себе комфортно, може реалізувати себе, своє бачення.

Сьогодні - історичний момент. Це перша участь молодого покоління у формуванні майбутнього територіальної громади. Ми сьогодні зібрались, щоб познайомитись, обговорити шляхи співпраці, і напрацювати проєкт "Молодіжна рада". Сьогоднішній день, стане великим початком великого майбутнього - співпраці влади з молоддю, незалежно від сфери діяльності", - підкреслив голова громади Олег Бурса.

Диана Баринова - керівник Програми «Ефективна громада» Київської школи державного управління ім. С. Нижного, голова ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» у своєму виступі проаналізувала фінансову спроможність Великобичківської громади, окреслила можливий потенціал для зростання надходжень до місцевого бюджету.

«Розвиток громади залежить від кожного її жителя. Чим більше люди заробляють і сплачують податків, тим більше наповнюється бюджет, і тоді місцева влада має з чого забезпечувати розвиток інфраструктури, ремонтувати дороги, влаштовувати спортивні майданчики та багато іншого», - підкреслила у своєму виступі Діана Баринова.

«Молодь може бути основним рушієм прогресивних змін в громаді, якщо системно долучиться до прийняття рішень щодо розвитку громади. Один із ефективних інструментів участі молоді у прийнятті рішень - створення Консультативно - дорадчого органу - Молодіжної ради, яка допомагатиме розвитку громади, а також стане майданчиком для самореалізації потенціалу молодих людей», - зазначила Діана Баринова.

В рамках заходу учасники пройшли оперативне опитування через групу в Telegram, на яку вони підписались за допомогою QR коду на початку засідання.

Опитування складалось з 4х питань, відповіді на які дали змогу дізнатись, які проблеми, ресурси та напрями роботи в громаді більше за все цікавлять молодь.

Крім того, кожен бажаючий, мав можливість виступити зі своїми пропозиціями та ідеями щодо розвитку громади, поділитись своїми думками, досвідом роботи в цьому напрямку та обговорити з учасниками і керівництвом проблеми, на які слід звернути увагу першочергово.

В ході обговорень домовилися спільно розпочати роботу над формуванням Молодіжної ради!

Слідкуйте за оновленнями на нашій сторінці.

Захід завершили неформальним спілкуванням за кавою.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до нашої ініціативи і взяв участь у заході!

62bc45161544c.jpg 62bc451615714.jpg 62bc451c7488e.jpg 62bc451c8c5fa.jpg 62bc451ca60e8.jpg 62bc451cf3a1b.jpg 62bc451d00c5e.jpg 62bc451d4228a.jpg 62bc451d42d81.jpg 62bc451d8a6f5.jpg 62bc45325f585.jpg