Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

20.07.2022 14:27

Державна реєстрація потужностей необхідна всім операторам ринку харчових продуктів!

62d7e7083c990__photo_2022-07-20_11-27-46.jpg

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області наголошує на  необхідності проведення державної реєстрації потужності оператора ринку, відповідно до  статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу №39 від 10.02.2016р. «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього зацікавленим  суб'єктам» 

Державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу. Державна реєстрація потужностей здійснюється територіальними органами Держпродспоживслужби шляхом внесення відповідної інформації до реєстру на безоплатній основі. Потужностям у реєстрі присвоюється особистий реєстраційний номер.

Не пізніше, ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужності оператор ринку зобов’язаний подати (надіслати) до Центру надання адміністративних послуг за місцем провадження діяльності  заяву про державну реєстрацію потужності, яка засвідчується підписом оператора ринку або уповноваженої ним особи,  та реєструється територіальним органом компетентного органу в день її надходження чи заповнивши заяву на отримання послуги онлайн на сайті: https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-potuzhnostej-operatora-rinku.

Рішення про державну реєстрацію потужності або про відмову у такій реєстрації приймається протягом 10 календарних днів після отримання відповідної заяви оператора ринку. Копія рішення про державну реєстрацію потужності або про відмову у такій реєстрації надається (надсилається) оператору ринку протягом трьох робочих днів з дня його прийняття.

Оператор ринку має право розпочати експлуатацію потужності за принципом мовчазної згоди, якщо протягом 15 робочих днів після подання ним заяви про державну реєстрацію потужності територіальний орган компетентного органу не прийняв рішення про відмову у державній реєстрації потужності або не надав копії такого рішення оператору ринку.

Нагадуємо, що виробництво та/або обіг харчових продуктів з використанням незареєстрованої потужності тягнуть за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

З питань проведення реєстрації потужностей або внесення змін до державного реєстру, звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській  області за тел.: (0312) 64-71-79.