Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

13.10.2022 09:48

Безкоштовна юридична допомога для українців за кордоном.

6347b5af05b9f__правова-допомога.jpg

З метою сприяння громадянам України з дітьми, які перебувають за кордоном, оскільки евакуювалися після початку вторгнення військ рф на територію України, інформуємо про систему безоплатної правової допомоги за кордоном (інформація від 7 Центральних органів іноземних держав), надіслану Міністерством юстиції України.

1. Загальну інформацію про правову допомогу в державах-членах ЄС можна знайти на European e-Justice Portal – Legal Aid (europa.eu) за посиланням https://e-justice.europa.eu/37129/EN/legal_aid. Натиснувши на одну з держав на лівій панелі, можна отримати доступ до національних інформаційних бюлетенів щодо правової допомоги в цій державі. Ці інформаційні бюлетені містять огляд національних систем, вони готуються контактними особами Європейської мережі суддів (часто Міністерствами юстиції) і повинні оновлюватися раз на рік.
Наприклад, інформаційний бюлетень European e-Justice Portal – Legal Aid (europa.eu), підготовлений чеським контактним представником EJN, який належить Міністерству юстиції Чеської Республіки.

2. Загальна інформація про Директиву ЄС про правову допомогу доступна на веб-сторінці: European e-Justice Portal - Legal aid (europa.eu) за посиланням: https://e-justice.europa.eu/390/EN/legal_aid. Директива ЄС регулює правила надання правової допомоги в транскордонних справах. Інформацію, надану кожною державою-членом про її компетентні органи, можна переглянути, натиснувши назву держави на лівій панелі.

Ознайомитись з додатками за посиланням - https://drive.google.com/drive/folders/14Jqvv9yEs-1Vzyj5d9V_P_FwdrJ7KqiD?usp=sharing