Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

17.03.2023 13:15

У ВЕЛИКОБИЧКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ УКЛАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

64144bf8d4d85__335761607_203075135657529_8204544502210101011_n.jpg

На цьому тижні у смт. Великий Бичків було укладено Меморандум про співпрацю між громадою та Міжнародною благодійною організацією «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна. Знайомство громади з організацією розпочалося ще влітку 2022 року, а вже зараз є перші результати.

Спершу хочеться зазначити, що Міжнародна благодійна організація «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна заснована ще у 1949 році, і здійснює свою діяльність у більш ніж 130 країнах світу. В Україні розпочала свою діяльність ще у 2003 році. Основний фокус діяльності організації – це прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, родини, які потрапили у СЖО (складні життєві обставини).

З початком повномасштабного вторгнення, Міжнародна благодійна організація «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна вирішила підтримувати не лише своїх «класичних» бенефіціарів, а й родини зі статусом ВПО. Крім цього, відбулося розширення кількості регіонів, де провадиться діяльність МБО. У тому числі, філія організації з’явилася і на Закарпатті.

Беручи до уваги той факт, що Великобичківська громада активно підтримує ВПО, облаштовує власними силами та коштами місця тимчасового проживання для таких родин, виникає необхідність залучення додаткової підтримки, в тому числі – і з боку міжнародних організацій. Саме таку співпрацю узгодили між собою керівництво громади та представники Міжнародна благодійна організація «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна.

Оцінивши потреби громади та наявний потенціал, розпочато процес поліпшення стану надання соціальних послуг у громаді. Так у с. Луг буде створено ігрову кімнату, на базі якої спеціалісти МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна будуть надавати послуги логопедів, психологів, соціального педагога, корекційного педагога. Обладнання для цієї кімнати вже закуплено організацією, без залучення співфінансування громади. Сума інвестицій за цим напрямком склала 255 359,00 грн.

Для забезпечення діяльності служби у справах дітей передано генератор, вогнегасник та сигналізатор чадного газу на суму 33143 грн. А для підтримки родин, які потрапили у СЖО, облаштування шелтерів передано постільної білизни (60 комплектів), подушок (30 штук), ковдр (30 штук). Загальна вартість - 43140,00 грн.

Наступним кроком у підтримці громади стане передача вогнегасників для потреб соціальної сфери. Крім цього, спеціалісти міжнародної організації будуть здійснювати виїзні прийоми для родин ВПО, надаючи їм підтримку у вигляді надання соціальних послуг (соціальний педагог, психологи, логопед, корекційний педагог), гуманітарної підтримки (продуктові набори, набори побутової хімії, набори текстилю, набори канцтоварів для учнів тощо), а також – фінансову підтримку. Така допомога від донорів не тільки підтримає конкретні родини, а й ще надасть необхідну підтримку органам місцевого самоврядування для подолання наслідків війни та викликів, пов’язаних з прийомом великої кількості переміщених осіб.

64144be9d6a7b.jpg