Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

02.05.2023 13:33

Перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку територіальної громади.

64538a0774898__photo_2023-05-02_11-07-24-(2).jpg

28 квітня 2023 року відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку територіальної громади.

У засіданні взяли участь голова Великобичківської громади, експерти процесу створення Стратегії розвитку, працівники апарату селищної ради, депутати, старости, представники освіти та медицини, представники бізнесу, представники громадських організацій та активні мешканці громади різних вікових категорій.

Модератори та експерти Стратегії Олег Карий і Назар Глинський презентували результати соціологічного дослідження, яке проводилося серед мешканців та представників бізнесу Великобичківської громади, на їх основі проаналізували та визначили актуальні питання методики стратегічного планування в громаді. Також презентували аналіз сильних та слабких сторін територіальної громади, можливості та загрози для розвитку територіальної громади.

Нагадуємо, що на цей час вже проведена вступна діагностика Великобичківської громади. Зараз здійснюється дослідження умов життя та якості публічних послуг. Наступним етапом буде визначення цілей і завдань, які б гарантували довготривалий соціально-економічний розвиток і реалізацію очікувань нашої громади. Стратегія буде відображенням політики розвитку, прийнятої шляхом узгодження та публічного обговорення, до якої приєдналися всі зацікавлені сторони, щоб вона відповідала потребам і очікуванням мешканців.

Стратегія ― це наша траєкторія руху від сьогодні до майбутнього, саме тому всі кроки зараз так чітко визначаються, та обговорюються питання від бачення нашої громади зараз, та яка вона буде в майбутньому потім.

Загалом зустріч відбулась в продуктивній і конструктивній атмосфері. Наступна зустріч відбудеться у травні.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримці американської спільноти, через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

HOVERLA / проєкт USAID в Україні

photo_2023-05-02_11-07-23-(2).jpg photo_2023-05-02_11-07-24.jpg photo_2023-05-02_11-07-25.jpg