Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

11.10.2023 10:20

ПАРТНЕР СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПРЕДСТАВЛЯТИМЕ УКРАЇНУ В ЄС

65264cd6ac56c__387765996_719058976933564_3015485184789742656_n.jpg

ПАРТНЕР СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПРЕДСТАВЛЯТИМЕ УКРАЇНУ В ЄС

Нещодавно у Великобичківській селищній раді побував голова ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів» Олександр Вознюк.

Він реалізовуватиме з нами проєкт «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «Говерла».

Днями до нас дійшла приємна звістка, що цього чоловіка обрано представником Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС. Вона створена з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. О. Вознюк незабаром складатиме присягу в Бельгії.

Щиро вітаємо пана Олександра з обранням на таку почесну посаду. Бажаємо йому міцного здоров’я, наснаги для досягнення мети та виконання поставлених завдань.

Приємно мати серед партнерів таких людей. Сподіваємося, що і наша з ним співпраця розширюватиме кордони за межі України і приноситиме позитивні плоди для громади.

***

Ось що про це пише Національна асоціація адвокатів України:

-- НААУ вітає Олександра Вознюка із включенням до складу Асамблеї Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.

Олександра Вознюка, Голову Комітету з питань захисту прав осіб з інвалідністю, що діє в складі НААУ, Голову Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» включено до складу Асамблеї Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.

Нагадаємо, що Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС (УС ПГС) є частиною Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС, що створена у відповідності до ст. 469-470 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. ПГС є органом, який складається з представників громадянського суспільства України з однієї сторони і членів Європейського економічного і соціального комітету (ЄЕСК) – з іншої.

Платформа є одним із чотирьох органів Асоціації поряд із Радою асоціації, Комітетом асоціації та Парламентським комітетом асоціації. І якщо перші представляють уряд та парламент, то ПГС створена з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію.

«Я щиро вдячний кожному з вас, хто віддав свій голос за мене та за команду ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів». Планка поставлена високо, але разом ми зможемо досягнути ще більших висот.», - зазначив Олександр Вознюк.

НААУ вітає пана Олександра та бажає йому терпіння, наснаги, натхнення в роботі та переконана, що подальша діяльність буде продуктивною та призведе до позитивних змін в державі.