Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

28.12.2023 16:46

Фінальна конференція транскордонного проєкту: HUSKROUA/1901/6.1/0029

658d8a6632391__111111111.jpg

Вчора, 27 грудня 2023 року, у Великобичківській селищній раді відбулася фінальна конференція ІІІ етапу реалізації ще одного важливого транскордонного проєкту: HUSKROUA/1901/6.1/0029 «Запобігання погіршенню якості води та розробка заходів з відновлення її якості у Великому Бичкові у рамках українсько-угорського співробітництва».

Завдяки проєкту вдалося: провести заходи по видаленню небезпечних відходів з території колишнього лісохімкомбінату для подальшої їх утилізації та ліквідовано джерела забруднення грунтів та грунтових вод, зокрема цегляно - бетонний резервуар , де зберігалася суміш, мазута та інші речовини.

Довгостроковий вплив проєкту полягатиме в збереженні якості води та екосистем річок завдяки видаленню забруднень з підземних вод у сел. В. Бичків. Важливо, що забруднена вода, пройшовши цикл очищення знову повертається в грунт.

Детальніше про результати проєкту можна дізнатися за посиланням - https://www.facebook.com/profile.php?id=61554992486463

У рамках фінальної конференції, відбулося урочисте нагородження талановитих учасників конкурсу малюнків "Мої громада і школа: свідомі та дружні до довкілля", де діти отримали цінні призи за свої неперевершені творіння!

У категорії "III місце" учасниця отримала розумний годинник з функцією відстеження активності. За II місце - велосипед. А за "I місце" учасниця, яка розкрила таємниці свого мистецтва отримала електросамокат.

Вітаємо всіх переможців із заслуженими нагородами та бажаємо їм ще більше творчих звершень та вражаючих досягнень!

Щиро дякуємо нашим партнерам з Угорщини та представникам Європейського Союзу за сприяння та фінансову підтримку, а також всім учасникам за співпрацю!

Більше фото -  21