Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

Питання та відповіді для тих, хто хоче створити патронатну сім'ю.

Хто такий патронатний вихователь?

Патронатний вихователь — це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

Яка мета патронату над дитиною?

Забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Хто може стати патронатним вихователем?

Особа яка:

- є громадянином України;

- має досвід виховання дітей;

- має відповідні житлові умови для надання послуги з догляду;

- уклала договір про надання послуг з патронату з відповідним органом опіки;

- спільно з добровільним помічником пройшов/ла курси професійної підготовки кандидатів у патронатні вихователі та має згоду всіх повнолітніх осіб, які проживають у помешканні.

Крім того, патронатний вихователь є членом міждисциплінарної команди, тож свої дії щодо виховання та реабілітації влаштованої дитини узгоджує зі спеціалістами, дотичними до ведення конкретного випадку.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Центру надання соціальних послуг Великобичківської селищної ради за адресою: смт Великий Бичків, адмінбудинок Великобичківської селищної ради, (Грушевського, 108, 5 кабінет), або до служби у справах дітей Великобичківської селищної ради за адресою: с Луг, 107.