Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

III засідання робочої групи зі стратегічного планування розвитку Великобичківської територіальної громади.

16 червня 2023 р. відбулось III засідання робочої групи зі стратегічного планування розвитку Великобичківської територіальної громади.

Засідання об'єднало представників різних груп населення - експертів, працівників адміністрації, депутатів, старост, освітніх і медичних працівників, представників бізнесу, громадських організацій та активних мешканців різних вікових категорій.

На цьому засіданні експерти Олег Карий та Назар Глинський презентували результати роботи над завданнями та проєктами Плану реалізації Стратегії розвитку громади. Це є важливим кроком у процесі розробки стратегії, оскільки вони дозволили учасникам ознайомитися з досягнутими результатами та обговорити їх.

Подальше робоче засідання передбачало роботу в малих групах, де члени Робочої групи працювали над доповненнями до Плану реалізації Стратегії розвитку громади. Вони обговорювали ключові показники результатів виконання проєктів і визначали необхідні фінансові ресурси для їх успішної реалізації. Цей етап є критичним для визначення конкретних дій, які треба вжити для досягнення стратегічних цілей.

У загальногруповій дискусії члени Робочої групи разом з експертами програми представили свої пропозиції щодо напрацювання проєктів Плану реалізації в розрізі оперативних цілей. Це сприяє формуванню колективного бачення майбутнього розвитку громади.

Засідання також визначило плани роботи на найближчу та середньострокову перспективи. Це означає, що в громаді вже є чіткий набір завдань та заходів, які необхідно виконати для досягнення стратегічних цілей.

Цей захід модерується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.