Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

Нагадуємо, що 23 червня 2023 року у Великобичківському Будинку культури об 11:00 (смт Великий Бичків, вул. Волощука, 12) відбудеться захід «Будь обережний».


Захід «Будь обережний», покликаний сформувати розуміння та надати необхідні знання жителям Великобичківської територіальної громади щодо запобігання зараженню хворобами, що передаються статевим шляхом. 

За участі високваліфікованих експертів-медиків для жителів Великобичківської територіальної громади буде проведено роз’яснювальну роботу щодо особливостей передачі, методів запобігання передачі та профілактики, діагностики та лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом - ВІЛ/СНІД, гонорея, сифіліс, хламідіоз.
  
Захід «Будь обережним» покликаний перш за все, пропагувати здоровий спосіб життя, навчити методам захисту від інфекцій та сформувати розуміння молоді та всіх жителів громади щодо необхідності берегти себе і своє здоров’я, використовувати зособи фізичної контрацепції та проходити регулярні тестування стану здоров’я на наявність інфекцій. 

Також анонсуємо, що незабаром буде організоване безоплатне тестування всіх охочих на наявність таких інфекцій - ВІЛ/СНІД, гонорея, сифіліс, хламідіоз. Наголошуємо, що раннє виявлення зазначених інфекцій сприяє кращому та швидшому лікуванню. Деталі проведення тестування будуть оголошені незабаром. 
 
Тому слідкуйте за нашими новинами та бережіть себе і своє здоров’я. 

Захід буде проведено спільно із селищем Верховина в межах проєкту 1HARD/4.1/26 «Спільні дії щодо вдосконалення транскордонного управління та контролю епідеміологічних показників населення Румунії та України», що реалізується в межах Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020, яка фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі.