Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

Захід «Будь обережний»!

Сьогодні, 23 червня 2023 року у Великобичківському Будинку культури відбувся захід «Будь обережний».

Завдяки участі високваліфікованих експертів-медиків, таких як, завідувач кафедри дерматології та венерології ІФНМУ Олександра Александрука та завідувача кафедри інфекційних хвороб та епідеміології ІФНМУ Олександри Пришляк, мешканці Великобичківської територіальної громади на лекції отримали цінну інформацію, яка стане корисною у майбутньому.

Під час цієї лекції були розглянуті різноманітні аспекти, пов'язані з передачею, профілактикою, діагностикою та лікуванням інфекцій, що передаються статевим шляхом, зокрема ВІЛ/СНІД, гонорея, сифіліс та хламідіоз. Учасники отримали детальну інформацію про особливості передачі цих захворювань, а також про методи запобігання їх передачі. Експерти-медики надали чіткі рекомендації щодо здорового способу життя, вживання заходів безпеки та важливості регулярного медичного обстеження.

Завдяки такому корисному заходу, мешканці громади озброїлися цінними знаннями, які нададуть їм можливість уникнути ризиків та зберегти своє здоров'я. Інформація, отримана на лекції, стане незамінною у майбутньому, коли мешканці зможуть використовувати ці знання для збереження свого здоров'я.

Також нагадуємо, що незабаром мешканці нашої громади будуть мати унікальний шанс пройти безоплатне тестування на наявність таких інфекцій - ВІЛ/СНІД, гонорея, сифіліс, хламідіоз з гарантованою повною конфіденційністю результатів тестування. Інформація буде доступна лише вам та вашому лікарю, без розголошення третім особам.

Тестування є добровільним, але радимо скористатися цим шансом для збереження здоров'я. Регулярні перевірки та раннє виявлення можуть запобігти ускладненням та зберегти ваше здоров'я.

Всі деталі проведення тестування будуть оголошені незабаром.

Дякуємо Верховинській селищній раді за успішний проведений захід та генеральному партнеру проєкту Муніципалітету Поєніле де суб Мунте - Румунія, а також менеджеру проєкту Василю Поповичу за успішну реалізацію проєкту в нашій громаді!

Захід був проведений спільно із селищем Верховина в межах проєкту 1HARD/4.1/26 «Спільні дії щодо вдосконалення транскордонного управління та контролю епідеміологічних показників населення Румунії та України», що реалізується в межах Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020, яка фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі.

Головний партнер проєкту: Поєніле де суб Мунте ( Румунія)

Бенефіціар 1: Верховинська селищна рада

Бенефіціар 2: Великобичківська селищна рада.