Великобичківська територіальна громада

Закарпатська область, Рахівський район

Великобичківська селищна рада завершила реалізацію проєкту «Спільні дії щодо вдосконалення транскордонного управління та контролю епідеміологічних показників населення Румунії та України» 1HARD/4.1/26

Проєкт реалізувався в партнерстві з Муніципалітетом Поєніле де суб Мунте, Румунія та Верховинською Селищною Радою і його головна мета була – спільними діями покращити показники епідеміологічної небезпеки в регіоні Румунії та України з позитивним впливом на захворюваність інфекціями, що передаються статевим шляхом.

Завершальна конференція, яка відбулася 21.12.2023, підвела підсумки і висвітлила усі кроки та досягнення проєкту.

1. Завдяки проєкту медичні працівники лікарні отримали нові практичні знання та навики, що в майбутньому їм допоможуть краще діагностувати та лікувати, а також якісніше надавати медичні послуги населенню.

2. Крім медичних працівників в рамках проєкту проведено лекції для великої кількості населення та підвищенню їх обізнаності щодо неприємних захворювань, що передаються статевим шляхом, попередженню таких захворювань та лікуванню.

4. Ініційовано кампанію по скринінгу, де мешканці нашої громади зможуть пройти безоплатне тестування на наявність таких інфекцій - ВІЛ/СНІД, гонорея, сифіліс, хламідіоз з гарантованою повною конфіденційністю результатів тестування.

5. На додаткову державну допомогу після європейської, було куплено 3 одиниці обладнання: систему цифрової мамографії (мамограф), систему цифрової флюороскопії та рентгенографії (рентген) та діагностичну ультразвукову систему з кольоровим допплерівським картуванням (УЗД), а також було здійснено реконструкцію будівлі. На все це загалом було витрачено понад 300 тис ЄВРО.

Загальна вартість проєкту становила - 1 509 208,49 євро, а тривав він з 29 квітня 2021 року по 28 грудня 2023 року.

Проєкт в ході реалізації зіткнувся з труднощами, такими як затримки через епідемію коронавірусу та війну в Україні. Однак завдяки великим зусиллям команди вдалося подолати всі труднощі та успішно завершити його.

Дякуємо нашим партнерам з Румунії та представникам Європейського Союзу за сприяння та підтримку протягом всього часу написання та імплементації проєкту, за віру у нашу спроможність виконати проєкт, за надану можливість вивчити стільки нового, отримати великій досвід роботи з європейськими грантовими програмами, ну і звичайно за фінансову допомогу, яку отримала лікарня дякуючи цьому гранту.

Також щиро дякуємо румунським колегам: п.Моніці Діну, п. Раду Гуржуй, п. Василю Поповичу, п. Алексі Кіфа, Колективу Великобичківської міської лікарні на чолі з директором Едітою Максимюк, Голові Великобичківської селищної ради 7 скликання Йосипу Божуку, Голові Великобичківської селищної ради ради 8 скликання Олегу Бурсі та працівникам Великобичківської селищної ради, а також приватним підприємцям за сприяння в організації та реалізації заходів проекту.

Більше фото тут  37